NEWS

Sensory Garden at Vale of Leven Hospital, Dementia Unit


  • Dumbarton

  • Public Sector


Background

Inex were asked to assist with the design and installation of a Sensory Garden that was to be created within a section of unused land at the rear of the dementia unit of Vale of Leven Hospital, Dumbarton.

The hospital had received a donated sum of money to pay for this project, however the budget was tight. Nonetheless, they had big ideas of what they wanted to achieve with the space and a desire to create a calm, safe place for patients to relax.


Inex Solutions

The team at Inex worked with the specialist staff in the dementia ward to come up with ideas for what the patients and their families would like within the garden.

Using our knowledge of the different colours and textures that people living with dementia respond to, we were able to transform the site, building a wonderful garden that crucially can be used all year round.


New pictures of the sensory garden to follow.


For more information and the latest updates from Inex, follow us on LinkedIn.


enquire-iconEnquire Now